Top dhjetë ushqimet që krijojnë më së shumti varshmëri

Është ligj i natyrës që thjesht disa nga ushqimet më të shijshme në botë rezultojnë të jenë më të pashëndetshmet – e gjithashtu krijojnë më së shumti varshmëri.

Hulumtimet e kryera nga Universiteti Shtetëror i Kolorados i kanë hulumtuar vetitë e disa ushqimeve të caktuara dhe kanë konstatuar se ushqimet e përpunuara krijojnë më së shumti varshmëri.

Faktori më i zakonshëm mes ushqimeve që krijojnë më së shumti varshmëri është se të gjitha kanë përqindje të lartë të yndyrës dhe shkaktojnë rritje në nivelet e sheqerit në gjak.

Dhe, nëse veç jeni të interesuar, ushqimi që krijon më së paku varshmëri është kastraveci.

Sidoqoftë, kjo është lista e plotë me dhjetë ushqimet që krijojnë më së shumti varshmëri:

– Pica

– Çokollata

– Çipsat

– Biskotat

– Akulloret

– Patatet e fërguara

– Hamburgerët

– Pijet freskuese

– Tortat

– Djathi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *